Joachim Kuylenstierna, vd för Fastator och Ilija Batljan, vd för SBB. Foto: Respektive företag
Joachim Kuylenstierna, vd för Fastator och Ilija Batljan, vd för SBB. Foto: Respektive företag
Fastigheter

"Ilija Batljan kommer att bli störst"

"I denna affär finns det bara en sak som jag inte är nöjd med; Fastator ville ha fler aktier i SBB, och mindre kontanter", säger Joachim Kuylenstierna, vd för Fastator.

Uppdaterad 2020-12-18
Publicerad 2020-12-18

Aktiebolaget Fastator  har idag, tillsammans med sitt hälftenägda bolag Nordact samt Offentliga Nordic Property Holding  ingått ett avtal med SBB  om att sälja sina aktier i Offentliga Hus, tillsammans 138 917 953 aktier, motsvarande 54,3 procent av aktier och röster i Offentliga Hus. Av dessa aktier utgörs Fastators direkta och indirekta innehav 67 519 878 aktier, motsvarande 26,4 procent av aktier och röster i Offentliga Hus. 

– När Ilija startade SBB så fick jag, under en gemensam middag, frågan hur det kändes att få en konkurrent. Mitt svar var då; - Va bra, då har vi en köpare av våra aktier när vi byggt klart, för Ilija kommer att bli störst! Detta var 2016. Jag visste, och nu vet alla andra, att SBB kommer att bli störst. I denna affär finns det bara en sak som jag inte är nöjd med; Fastator ville ha fler aktier i SBB, och mindre kontanter, säger Joachim Kuylenstierna, vd för Fastator i en presskommentar.

Platsannonser

Logga in