Bank

Ikano Bank utser ny vd

Ikano Banks har utsett Henrik Eklund, Ikano Banks nuvarande Chief Operations Officer, som tillförordnad vd.

Publicerad 2019-01-07

Ikano Bank meddelar i dag att styrelsen har utsett Henrik Eklund, Ikano Banks nuvarande Chief Operations Officer, som tillförordnad vd från och med idag den 7 januari.

– Jag vill tillsammans med mina kollegor fortsätta att bygga framtidens bank för våra kunder. Vi fortsätter förändringsarbetet baserat på vår långsiktiga strategi och arbetet som vi påbörjade i höstas för att öka tempot. Ikanos varumärke är starkt och vi har ett fantastiskt fundament med vår kultur och värderingar. Liksom många finansiella bolag och banker har vi fortfarande en del arbete kvar för att hitta rätt väg i en bransch i konstant förändring. Jag är glad att ta mig an denna utmaning tillsammans med alla kollegor på banken!, säger Henrik Eklund.

Henrik Eklund började på Ikano Bank som Chief Operations Officer, COO, i maj 2018. Innan dess var han COO på Resurs Bank och ansvarig för kundserviceavdelningen och etableringen av ett mer säljdrivet kundcenter. Han har en bankerfarenhet från sin tid på Resurs Bank, och har med sig ett entreprenörsdriv och kunskap om e-handel från sina år på CDON.

– Efter en grundlig, extern rekryteringsprocess bestämde vi oss för att utse Henrik då vi ser honom som rätt person för jobbet, men eftersom han är relativt ny inom Ikano, utnämns han initialt till tillförordnad vd för att få en smidigare överlämning. Han är jordnära, energisk och visar starkt ledarskap som passar Ikanos företagskultur och värderingar. Vi är övertygade om att han med framgång kommer att fortsätta arbetet med att öka tempot i bankens förändringsarbete, säger Mats Håkansson, styrelseordförande för Ikano Bank.

 

Platsannonser