Annons

Annons

IK Investment Partners stänger fond på 550 miljoner euro

IK Investment Partners stänger en small cap-fond på 550 miljoner euro.

IK Investment Partners har stängt fonden IK Small Cap II Fund vid dess hard cap på 550 miljoner euro efter att ha övertecknats avsevärt., enligt ett pressmeddelande.

Fonden blev nära dubbelt så stor som IK Samll Cap I Fund som stängde vid dess hard cap på 277 miljoner euro i mars 2016.

IK Small Cap II kommer fortsätta att investera i tillväxtbolag i dess huvudmarknader inom Benelux, DACH, Frankrike och Norden. Förvaltarna till fonden är lokaliserade i Amsterdam, Hamburg, Paris och Stockholm. 

Annons

Annons

Det fortsatta förtroendet och supporten som investerarna visar är ytterligare en bekräftelse på betydelsen av att investera i denna del av marknaden och möjliggöra för bolagen att växa till nästa nivå, säger Christopher Masek, CEO på IK Investment Partners i ett uttalande.

Kristian Carlsson Kemppinen, Partner och ansvarig för IK Small Cap funds på IK Investment Partners, uppger att de sett många investeringsmöjligheter under 2017 och att bolaget ser fram emot att fortsätta identifiera branschledande bolag och hjälpa dem att nå dess fulla potential.

Kirkland & Ellis agerade som juridisk rådgivare till IK Small Cap II Fund.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons