Annons

Annons

IK Investment Partners köper tysk medicinteknik

IK Investment Partners åttonde fond köper tyska medicinteknikföretaget Ondal Holding från Capvis. Bolaget har över 500 anställda.

IK Investment Partners åttonde fond, IK VIII Fund, gör det fjärde förvärvet i år och totalt det 15 förvärvet till fonden. Ondal Holding är ett medtech-bolag som grundades redan 1945. Finansiella villkor för transaktionen uppges inte.

Ondals produktportfölj av medicinsk teknik används i operationssalar, intensivvårdsavdelningar samt diagnos- och bildrum. 

Med huvudkontor i tyska Hünfeld driver Ondal tre strategiskt belägna tillverkningsanläggningar i Tyskland, USA och Kina och har över 500 anställda.

Annons

Annons

– Med våra högkvalitativa hängprodukter bär vi, flyttar och levererar medicinsk utrustning för att skapa optimala arbetsförhållanden. Detta har gjort det möjligt för oss att skapa långvariga relationer med internationella blue-chip-kunder. IK är en idealisk partner eftersom de har en djup förståelse för slutmarknaderna för medicinsk teknik och delar vår vision för tillväxt. Vi vill tacka Capvis för dess stöd under vårt partnerskap, säger Bernd Fabian, VD för Ondal.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons