Finans Nyhet

Hon byter sida i bolagsbevakningen

Taggar i artikeln

Aktiespararna Investor Relations IR
Åsa Wesshagen skrev 2 900 bolagstämmoanalyser under sin tid på Aktiespararna. Det ser hon som värdefull kompetens i sin nya konsultroll. Foto: Corfind.Åsa Wesshagen skrev 2 900 bolagstämmoanalyser under sin tid på Aktiespararna. Det ser hon som värdefull kompetens i sin nya konsultroll. Foto: Corfind.
Åsa Wesshagen skrev 2 900 bolagstämmoanalyser under sin tid på Aktiespararna. Det ser hon som värdefull kompetens i sin nya konsultroll. Foto: Corfind.
Publicerad

Åsa Wesshagen börjar som ansvarig för att leda och utveckla IR-bevakningen på konsultföretaget Corfind. Innan dess arbetade hon i 13 år på Aktiespararna.

På Aktiespararna granskade Åsa Wesshagen företag ur ett konsumentperspektiv.

– Där arbetade jag med att varna investerare för missförhållanden och hög risk.

Nu kan det mycket väl hända att hon behöver ge den typen av företag råd, som ansvarig för Corfinds rådgivning inom investor relations, IR.

Annons

– Det handlar om att lära dem att navigera med de förutsättningar de har. Det kan vara snårigt att informera korrekt när det finns en oklar förväntansbild om vad man ska leverera. Det handlar också om hur man ska bygga förväntansbilden och inte lova mer än vad man kan hålla, säger Åsa Wesshagen.

Hon kommer att arbeta med coachning kring IR-frågor och kan också komma att gå in som interims-IR-person på både stora och små företag. 

Corfind är ett serviceföretag som arbetar med IR-strategi och varumärkesstrategi. Det grundades 2017 av Cornelia Gustafzon – som också har arbetat som finansstrateg och bolagsbevakare åt Aktiespararna – samt Mattias J Fors, med titeln creative director.

Annons

– Corfind hjälper börsnoterade bolag med kapitalanskaffning, ägarspridning och marknadsföring, säger Åsa Wesshagen.

Det handlar också om att ge konsulthjälp till olistade bolag med ambitionen att gå till börsen.

Hur många arbetar på Corfind?
– Det är ett nätverk med uppåt ett tiotal personer. I gruppen finns jag och andra som är skickliga på att skriva prospekt och att sätta en emission.

Annons

Vad tar du med dig från Aktiespararna?
– Otroligt mycket. Jag har skrivit 2 900 bolagstämmoanalyser och coachat andra bolagsbevakare. Det finns väldigt många case som jag kan ta med mig.

Nuvarande ansvarig för bolagsbevakningen på Aktiespararna är Sverre Linton, med titeln chefsjurist. 

Annons