Michael Green. Foto: Handelsbanken
Michael Green. Foto: Handelsbanken
Bank

Han basar över Handelsbankens kontorsnedläggning

Michael Green, tidigare regionbankchef för Handelsbanken Stockholm, tillträder i dag som chef för Handelsbankens svenska kontorsrörelse.  

Åsa Passanisi
Uppdaterad 2020-10-06
Publicerad 2020-10-06

En av hans första utmaningar blir att tillsätta nya länschefer och att i samråd med dem se över vilka av bankens kontor som blir kvar och vilka som läggs ned, i enhet med det tidigare beslutet om att minska antalet bankkontor i Sverige från 380 till cirka 200 år 2021. 

– Vi vet inte i dag vilka kontor det handlar om. Nu börjar vi med att tillsätta länschefer och det är deras bedömning vi utgår ifrån i den här processen, säger Michael Green.

Samtidigt som neddragningen görs satsar banken 1 miljard på IT-investeringar för att utveckla det digitala kunderbjudandet.

– Våra kunder vill mer nu än tidigare möta oss i de digitala miljöerna, det blir därför en viktig del i den här förändringsprocessen att hitta nya sätt att möta kundernas behov.

Regionbankerna fortsätter att fungera som tidigare under uppbyggnadsfasen av den nya organisationen. När länscheferna och den nya organisationen är på plats kommer regionbankerna så småningom att fasas in i organisationen.

Hur lång tid det arbetet kommer att ta vill Michael Green inte spekulera i, dock är det klart att regionbankerna kommer att stängas under första kvartalet 2021.

– Tillsammans med alla duktiga medarbetare ser jag fram emot att utveckla vår verksamhet med ännu mer decentraliserad specialistkompetens och beslutskraft nära våra kunder. Handelsbanken fortsätter att vara en personlig bank som finns nära kundernas vardag och verklighet, oavsett om mötet sker på kontor, via telefon eller digitalt, avslutar Michael Green. 

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in