Finans

Grundare lämnar Pegroco Invest

Per Grunewald lämnar Pegroco Invest för att övergå i egen verksamhet. Samtidigt avvecklas verksamheten i Stockholm.

Uppdaterad 2019-09-16
Publicerad 2019-09-16

Per Grunewald lämnar Pegroco Invest för att övergå i egen verksamhet. Detta sker i samförstånd med Styrelsen i Pegroco. detta meddelar investmentbolaget i ett pressmeddelande under måndagsmorgonen.

– Pegroco har sedan starten utvecklats från att vara ett riskkapitalbolag med investeringar i tidiga skeden till att bli ett investeringsbolag med fokus på investeringar i mogna företag med etablerad affärsmodell och bevisad lönsamhet. Jag är mycket glad över att ha varit med på resan så här långt. Pegroco har klara mål och en tydlig strategi som jag som större aktieägare stödjer helhjärtat och jag har fullt förtroende för att Victor och övriga medarbetare kommer nå dessa mål, säger Per Grunewald.

Victor Örn, vd för Pegroco Invest, tackar för grundaren Per Grunewalds insatser. Pegroco är i dag en koncern vars omsättning har en årstakt väl överstigande en miljard kronor, uppger han och säger samtidigt att den sammanlagda omsättningen för bolagen i Pegrocos portfölj är nu drygt två miljarder kronor. Pegroco har idag cirka 1 200 aktieägare.

– Per har tillsammans med medgrundaren Peter Sandberg lotsat bolaget genom både med- och motgång från starten 2007 till där vi är nu, säger säger Victor Örn.

– Vi är därför nöjda med att vi har fortsatt tillgång till Per i en rådgivande roll, säger han vidare.

Pegroco Invest meddelar samtidigt att man ska fokusera på verksamheten i Göteborg och avveckla kontoret i Stockholm, vilket ska ge betydande kostnadsbesparingar.

Per Grunewald är grundare av  Pegroco Invest och har varit styrelseledamot sedan 2007. PÅ hans cv finns även 16 år inom Electroluxkoncernen, senast som Senior VP samt VD e2Home, senior IM på Bure Equity, medgrundare och vvd på Spine Robotics.  Per Grunewald är sedan 2011 invald ledamot i IVA. 

Platsannonser