Bank

Gardell: ”Nordeas aktie är riktigt billig”

Christer Gardells Cevian Capital köper aktier i Nordea för 6 miljarder kronor.

Uppdaterad 2020-02-06
Publicerad 2020-02-06

Uppgifterna om Cevians miljardköp i storbanken Nordea avslöjas av Dagens Industri.

Cevian har köpt 84 miljoner aktier i Nordea och äger 4,3 procent av Storbanken.  Efter jätteaffären är Cevian näst största ägare i Nordea.

Christer Gardell säger till Dagens Industri att största delen av aktierna köptes under hösten 2019. Totalt äger Cevian aktier för 15 miljarder kronor i Nordea.

– Aktien är riktigt billig. Nordea handlas på en historiskt låg värdering och till en oförtjänt rabatt mot konkurrenterna. De förstärkningar av styrelse och ledning som skett under det senaste året innebär också att det är en helt annan, högre fart i arbetet med att stänga gapet till bankens potential och konkurrenter, säger Christer Gardell till Dagens Industri.

I intervjun säger Christer Gardell vidare att ”lönsamheten måste upp rejält”.

– Detta ställer krav på ökade intäkter, högre kostnadseffektivitet och en bättre användning av kapitalet. Genomförandet måste ske i högsta möjliga tempo och utan onödig tidsfördröjning. Pressen är stor på Torbjörn (Magnusson, styrelseordförande, reds anm) och Frank (Vang-Jensen, vd, reds anm) men jag är övertygad om att de är rätt personer och att de med framgång kommer lösa uppgiften att leverera en lönsamhet som är bättre än konkurrenternas, säger Christer Gardell till DI.

 

 

Platsannonser

Logga in