Finans

Finansdirektören lämnar Intrum

Intrums finansdirektör Erik Forsberg kommer att lämna bolaget under 2018. Tidsplanen för hans avgång ska fastställas inom kort.

Publicerad 2017-12-19

Forsberg har accepterat att kvarstå i en rådgivande roll under 2018 för att säkerställa kontinuiteten, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Erik Forsberg har varit finansdirektör på Intrum i mer än sex år och han har nu bestämt sig för att lämna. Under flera år präglade av stora förändringar har Erik spelat en central roll för bolaget och han har varit instrumentell för att bygga upp Intrums starka finansiella position och en solid finansfunktion. Jag är glad att Erik valt att kvarstå i en rådgivande roll till bolaget under hela 2018 och att han även kommer att bistå i introduktionen av en ny finansdirektör, säger vd Mikael Ericson i en kommentar.

Intrum meddelar också att Mikael Ericson kommer att äga Intrumaktier via ett aktiebolag där Nordic Capital bidrar till finansieringen på marknadsmässiga villkor. Nordic Capital Fund VIII är Intrums största ägare.

Vd ska bygga upp ett långsiktigt aktieinnehav i bolaget på upp till 18 miljoner kronor. Även Anders Engdahl, Chief Investment Officer, kommer att delta i programmet på liknande villkor som Mikael Ericson.

Platsannonser

Logga in