Fastigheter

Fastighetstrio utvecklar äldreboende i Huddinge

SHH, Balder och NREP utvecklar äldreboende med 79 lägenheter i Huddinge. Samarbetet starten till flera samarbeten i samma anda.

Publicerad 2018-10-15

SHH Bostad, Balder Storstad och NREP utvecklar ett vård- och omsorgsboende i Masmo, Huddinge i södra Stockholm, enligt ett pressmeddelande.

Äldreboendet förhyrs av Attendo på ett 20-årigt hyresavtal och omfattar totalt 79 lägenheter om cirka 6 000 kvadratmeter BTA. 

Samarbetet mellan SHH och NREP är ett steg i ledet att utveckla nästa generations äldreboende och fastigheten kommer långsiktigt att ägas och förvaltas av av Altura, NREPs koncept för samhällsfastigheter.

Ett samverkansavtal har tecknats med NCC Sverige AB för produktionen där Balder och SHH utöver äldreboendet även utvecklar cirka 110 bostadsrätter samt ett friliggande parkeringshus om circa 60 parkeringsplatser.

Byggstart för hela projektet sker etappvis under våren 2019.

- SHH har ett gott samarbete med NREP sedan 2015 med snart nästan 300 färdigställda bostäder i gemensamma utvecklingsprojekt i Huddinge och Tumba. Det råder stor brist på äldreboenden i landet och vi har nu gemensamt definierat vårt första äldreboendeprojekt. Vi och Huddinge kommun ser fram emot byggstart av dessa efterfrågade bostäder, säger Misha Moeremans d’Emaus, vd SHH Bostad.

- Vi ser fram emot att utveckla ännu ett högkvalitativt äldreboende där vi satsar på en djup kundfokus inom Alturas äldreboendekoncept. Vi är framförallt väldigt glada att ytterligare stärka och forsätta vårt sedan tidigare framgångsrika samarbete med SHH, kommenterar Hampus Brodin, Investment Manager, NREP.

- Vi är oerhört glada att vi snart sätter spaden i marken för ett nytt äldreboende i Huddinge. Tillsammans med våra samarbetspartners kommer Attendo påbörja arbetet med att utveckla och modernisera äldreomsorgen i kommunen, säger Urban Thorén, affärsutvecklingschef Attendo.

Advokatfirman Lindahl har biträtt SHH/Balder, och Real Advokatbyrå har tillsammans med AG Advokat biträtt NREP, i samband med affären.

Platsannonser