Annons

Annons

Allra_fasad_webb_3.jpg

Häktningen av Allra-chefen Alexander Ernstberger leder nu till en ommöblering i pensionsbolagets ledning.

Ernstberger lämnar vd-posten i Allra

Pensionsbolaget Allras grundare och vd Alexander Ernstberger lämnar posten som vd. Nuvarande vice vd Christer Swaretz tar tillfälligt över vd-posten i bolaget.

Gunnar Axén, styrelseordförande i Allra, skriver i ett sms till SvD Näringsliv att anledningen till att Ernstberger lämnar vd-posten är den juridiska processen kring honom och bolaget. Bolagets vice vd Christer Swaretz tar över tills vidare.

”Fokus ligger på att bolagets verksamhet ska kunna bedrivas utan störningar av den pågående rättsliga processen”, skriver Gunnar Axén.

Alexander Ernstberger, som även är pensionsbolagets huvudägare, häktades i fredags misstänkt för grov trolöshet mot huvudman.

Annons

Annons

Gunnar Axén framför också att vd-bytet i Allra inte är ett formellt byte och att koncernens huvudsakliga verksamhet numera bedrivs i dotterbolaget Allra Försäkring med Carl-Johan Thorsell som ny vd sedan i maj. Allra Försäkring är bolag inriktat på försäkringar och säljer framförallt en tandvårdsförsäkring.

”Något beslut om ett formellt byte på vd-posten i Allra är inte fattat och för närvarande inte aktuellt eller behövligt för bolagets verksamhet”, skriver Axén till SvD.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons