Annons

Annons

Ericssons vd lämnar

Hans Vestberg slutar med omedelbar verkan efter styrelsebeslut.

Efter sju år på vd-posten slutar Hans Vestberg. Det framgår av ett pressmeddelande från Ericsson.

— Givet nuvarande marknadsläge och det ökade tempot i genomförandet av bolagets strategi, har styrelsen beslutat att tiden är rätt för en ny ledare att driva nästa fas i Ericssons utveckling, säger Leif Johansson, Ericssons styrelseordförande i pressmeddelandet.

— Jag har haft 28 fantastiska år på Ericsson, de sista sju som vd. När branschen nu går in i en ny fas, drivet av 5G, IoT och Cloud, så är det dags för en ny vd att kliva in och fortsätta arbetet med att säkra Ericssons branschledarskap, säger Hans Vestberg i meddelandet.

Annons

Annons

Finanschefen Jan Frykhammar tar över rollen som vd fram tills ny vd tillträtt. Jan Frykhammar började på Ericsson 1991 och har haft olika tjänster inom finans och business controll. 2009 utsågs Frykhammar till vice vd, Finansdirektör och chef för koncernfunktionen Finance.

— Jan har tydliggjort att han inte aspirerar på vd-rollen på permanent basis. Jag är dock mycket nöjd med att han accepterat uppdraget. Jan kommer med starkt ledarskap säkra fortsatt genomförande av bolagets strategi och åtgärdsprogram i det rådande läget, säger Leif Johansson i pressmeddelandet.

Carl Mellander utses till tillförordnad Finansdirektör. Sökandet efter ny vd har påbörjats.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons