EQT har på ett år fördubblat sin satsning på svenska logistikfastigheter. Foto (montage): EQT.
EQT har på ett år fördubblat sin satsning på svenska logistikfastigheter. Foto (montage): EQT.
Fastigheter

EQT ser stor efterfrågan på logistikfastigheter

EQT-ägda Svenska Verksamhetsfastigheter har på ett år byggt upp en stor portfölj av logistikfastigheter, bland annat genom sex tilläggsförvärv.

Uppdaterad 2020-07-07
Publicerad 2020-07-07

Svenska Verksamhetsfastigheter – ett joint venture-fastighetsbolag mellan riskkapitalbolaget EQT via EQT Real Estate, fastighetsbolaget Kvalitena samt Broadgate Asset Management – har på ett år byggt upp en portfölj om 28 fastigheter med totalt 174 000 kvadratmeter, vilket framgår av ett pressmeddelande.

När EQT etablerade satsningen den 8 juli 2019 bestod den av fastigheter på 85 000 kvadratmeter. Sett till yta har verksamheten därför fördubblats på ett år.

Inriktningen är logistikfastigheter i universitetsstäder i mellersta och södra Sverige. Närmare bestämt Uppsala, Västerås, Linköping, Norrköping, Nyköping, Jönköping, Växsjö, Skåne och Stockholm.

– Efterfrågan på urbana logistikfastigheter drivs av den exponentiella tillväxten inom e-handel och vi ser att denna tematiska trend påverkar städer över hela Sverige och i synnerhet universitetsstäder, säger Henrik Orrbeck, partner på EQT Real Estate i en kommentar.

Svenska Verksamhetsfastigheter har över 150 hyresgäster, däribland Epiroc, Holmgrens Bil Group och Lerøy.

Platsannonser