Foto: G-Loot
Finans

E-sportbolaget G-Loot tar in halv miljard

E-sportsbolaget G-Loot tar in en halv miljard kronor från kända investerare – siktar på börsnotering.

Uppdaterad 2020-10-07
Publicerad 2020-10-07

E-sportsbolaget G-Loots affärsidé är att möjliggöra tävlingar inom e-sport för alla. Genom att ta del av användarnas data binder G-Loots ihop spelare med varandra, så att de kan tävla om prispengar.

Nyligen blev det klart att bolaget tar in en halv miljard kronor från en rad kända investerare – däribland Swedbank Robur, Norron, Celox, CNI Nordic.

– Registreringen blev klar i dagarna och det känns riktigt kul att kunna stänga på en halv miljard, säger G-Loots vd och grundare Patrik Nybladh till DN.

G-loot började expanderingen redan i november förra året, då bolaget tog in 25 miljoner kronor i investeringspengar för att utveckla verksamheten. Kapitalrundan på en halv miljard kronor innebär att det är den största e-sportsinvesteringen någonsin, enligt Patrik Nybladh.

Patrik Nybladh vill inte kommentera vilken summa bolaget värderas till, men enligt uppgifter till DN rör det sig om runt 2 miljarder kronor. Ambitionen är en börsnotering inom tolv månader.

G-Loot startades 2015 och kan beskrivas som en plattform som körs i bakgrunden och hjälper spelare att tävla mot varandra. 

G-Loot tjänar pengar genom anmälningsavgifter till olika tävlingar. Det går även att satsa pengar på sin egen insats och vinna prispengar ut en pott. Där tar G-Loot ut en serviceavgift. 

 

 

Platsannonser

Logga in