MCSI, Datscha, Stronghold
Proptech

Datschas ägare uppköpt för 8 miljarder

MSCI förvärar Real Capital Analytics, leverantör av kommersiella fastighetsdata, för 950 miljoner dollar, drygt 8 miljarder kronor.

Uppdaterad 2021-08-03
Publicerad 2021-08-03

Genom affären får New York-baserade MSCI tillgång till Real Capital Analytics databas på mer än 20 biljoner dollar i kommersiella fastighetstransaktioner, som MSCI planerar att lägga till sina egna kommersiella fastighetsprodukter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sedan grundandet år 2000 har Real Capital Analytics byggt ut sina tjänster genom att aggregera transaktionsdata, samt tillhandahålla information om marknadspris, kapitalflöden och investeringstrender.

– Investerare kommer att få bättre stöd för att få tillgång till de möjligheter som finns inom denna sektor i stor skala, informerade av branschledande insikter och den främsta globala databasen som fångar det globala fotavtrycket för kommersiella fastigheter, säger MSCI: s vd Henry Fernandez i ett pressmeddelande.

I december 2019 sålde Stronghold Invest fastighetsinformations- och analysföretaget Datscha till just amerikanska Real Capital Analytics. Den transaktionen var en av de största M&A-affärerna inom proptech (fastighetsteknik) i Europa det året.

– Vi grundade Datscha för 20 år sedan och det har varit en väldigt inspirerande resa. Nu är det dags för ett nytt kapitel och sammanslagningen med RCA öppnar för en helt ny rad av möjligheter på en global scen. Vi har alltid beundrat RCA och är övertygade om att det kommer att bli ett bra nytt hem för Datscha, dess anställda och kunder, sa Urban Edenström, grundare av Datscha och även grundare och vd för Stronghold Invest AB i samband med den affären, som inbringade en vinst på 603,5 miljoner kronor.

 

Platsannonser

Logga in