Christian Schmidt-Jacobsen managing partner Axcel Management
Christian Schmidt-Jacobsen, managing partner, Axcel Management. Foto: Axcel
Riskkapital

Danska Axcel VI når hard cap om 800 miljoner euro – satsar i Sverige

Det danska riskkapitalbolaget Axcel har stängt fonden Axcel VI på hard cap om 800 miljoner euro. Samtidigt stärks teamet i Sverige.

Uppdaterad 2021-08-24
Publicerad 2021-08-24

Danska Axcel har stängt sin fond Axcel VI till sin hard cap om 800 miljoner euro. Det är riskkapitalbolagets största fond hittills. Det framgår av ett pressmeddelande. Bland investerarna återfinns nordiska och europeiska institutionella investerare, däribland svenskt pensionskapital, enligt uppgifter till Realtid.

Samtidigt satsar det Köpenhamnsbaserade PE-bolaget ännu mer på Sverige med en rad nyrekryteringar. Stockholm-kontoret består nu av tio personer, motsvarande en tredjedel av Axcels totala styrka.

Axcel VI restes 2020. Fonden uppgick då till 630 miljoner euro och har hittills investerat i bland andra SuperOffice, Moment, VetGruppen samt i svenska IT-bolaget AddPro och installationsföretaget Currentum. I Sverige har Axcel sedan tidigare även investerat i kosmetikmärket Isadora och hostingföretaget Loopia. 

Londonbaserade MVision Private Equity Advisers Limited har agerat strategisk rådgivare till Axcel och Clifford Chance LLP and Plesner legal rådgivare.

Platsannonser

Logga in