Sven Hagströmer. Foto: Creades
Sven Hagströmer är ordförande liksom ägare av Biovestor. Foto: Creades
M&A

Creades köper damklädesbolag

Förvärvar 68,5 procent av aktierna i Röhnisch för 79 miljoner kronor.

Uppdaterad 2016-07-11
Publicerad 2016-07-11

Sven Hagströmers investmentbolag Creades utökar sin portfölj när man köper 68,5 procent av Röhnisch, ett bolag som designar, marknadsför och säljer tränings- och golfkläder för kvinnor.

– Som det ledande sportklädesvarumärket inriktat mot kvinnor har Röhnisch en stark och särskiljande position på marknaden som det finns god potential i att utveckla ytterligare. Röhnisch har en tydlig plan framåt, och vi ser fram emot att utveckla bolaget tillsammans med Fredrik Röhnisch som kommer att bli delägare och kvarstå som vd, säger Per Frankling, vd på Creades i ett pressmeddelande.

Creades investering uppgår till 79 miljoner kronor, motsvarande ett skuldfritt värde – enterprise value – om 162,5 miljoner i affären.

Röhnisch, som har en marknadsandel i Norden om nästan 60 procent, omsätter cirka 200 miljoner kronor årligen. Handeln sker primärt via återförsäljare inom sporthandeln, även om man har både en egen webbutik och en fysisk butik.

Under bolagets senast redovisade tolvmånadersperiod var rörelseresultatet 18 mijoner kronor.

Röhnischs vd är nöjd med de nya ägarna, vilka han hoppas ska kunna ta bolaget ytterligare kliv framåt:

– Jag tror att Creades med sin erfarenhet och sina resurser kommer att bli en bra partner i vårt arbete med att förvekliga de planer vi har för Röhnisch. Creades långsiktighet, erfarenhet från liknande bolag och entreprenöriella inställning passar väldigt bra för bolaget i den fas vi nu befinner oss, och vi har en gemensam syn på hur Röhnisch ska arbeta framöver, säger Fredrik Röhnisch, vd, Röhnisch.

Röhnisch blir Creades andra portföljbolag inom segmentet kläder och mode, då man sedan tidigare äger 9 procent av aktierna i modehuset Acne Studios.

Platsannonser