Creades Inission
Foto: Inission
Nyemission

Creades investerar i Inission genom riktad nyemission om 88 miljoner

Creades blir ny investerare i Inission i samband med en riktad nyemission som tillför bolaget cirka 88,3 miljoner kronor.

Uppdaterad 2020-09-30
Publicerad 2020-09-30

Tillverknings- och logistiktjänstebolag Inission har framgångrikt genomför en riktad nyemission av 960 000 B-aktier för en emissionslikvid om cirka 88,3 miljoner kronor före emissionskostnader, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Bland tecknare i den riktade emissionen finns bolagets befintliga aktieägare Lars Wingefors AB men även nya institutionella investerarna inklusive Creades, Handelsbanken Fonder och JCE Group AB.

– Vi är mycket tacksamma för det förtroende som de nya aktieägarna visat företaget. Den breda och djupa industrikompetens som de nya aktieägarna representerar välkomnas och vi ser verkligen fram mot att få utbyta erfarenheter för fortsatt utveckling. Vi har genom emissionen fått musklerna för att utveckla verksamheten vidare och detta bekräftar att vi är rätt ute med vår idé om förvärvsdriven tillväxt, säger Fredrik Berghel, styrelseordförande i Inission.

Nordea har agerat finansiell rådgivare och Sole Bookrunner i samband med den riktade emissionen. Törngren Magnell & Partners Advokatfirma KB har agerat legal rådgivare till Inission.

Platsannonser

Logga in