Corem rasar efter Rutger Arnhults aktieförsäljning i Castellum igår

Taggar i artikeln

Corem
CoremCorem
Publicerad
Uppdaterad

Fastighetsbolaget Corem Property, med Rutger Arnhult som största ägare, rasar tvåsiffrigt på börsen.

Rikard Jansson

— Jag är inte förvånad över att vi ser stora rörelser, framför allt inte i de aktier som är kopplade till de finansiellt mest utsatta ägarna, säger en anonym analytiker till Dagens industri.

Raset följer av Arnhults försäljning av 40 miljoner aktier i Castellum igår, en affär värd 4,6 miljarder kronor. Efter transaktionen, som skedde via hans bolag M2 Asset Management, uppgår fastighetsmiljardens ägande till motsvarande 6,1 procent av kapital och röster i Castellum.

Försäljningen genomfördes efter att fallande aktiekurser har lett till att långivande banker bedömt honom som överbelånad. Han själv menar dock att det inte rör sig om en tvångsförsäljning.

Annons

Efter transaktionen är Corem fastighetsmiljardärens största innehav. Hans 34-procentiga andel i bolaget är för tillfället värd 3,3 miljarder kronor.

På frågan om Arnhult måste sälja ytterligare aktier om kurserna fortsätter ned svarade han: ”Denna försäljning bedöms säkerställa bolagets förmåga att fullfölja samtliga framtida finansiella åtaganden”.

Annons