Fintech

Collector Bank förvärvar Lowells betallösning

Collector Bank förvärvar Lowells betallösningsverksamhet Lindorff Payments.

Publicerad 2018-11-15

Collector Bank meddelar i dag, torsdag, att man ingått avtal om förvärv av Lowells betallösningsverksamhet Lindorff Payments.

"Affären innebär att Collector Bank fördubblar sin volym i Finland och därmed stärker sin roll som en av de ledande aktörerna inom betallösningar i Norden", skriver Collector Bank i pressmeddelandet.

– Det är oerhört glädjande att kunna stärka vår position på marknaden för betallösningar i Finland och Norden. Verksamheten vi övertar från Lowell är otroligt välskött. Nu påbörjar vi arbetet för att hjälpa våra nya kunder att öka sin försäljning och förstärka kundupplevelsen, säger Martin Nossman, CEO på Collector Bank.

Lowell har betallösningar för både B2C- och B2B-handel i såväl butiker som e-handel. Lowell uppger ökad fokusering på kärnverksamheten som anledning till försäljningen.

– Avyttringen gör det möjligt för oss att lägga större fokus på att fortsätta växa inom vårt idag viktigaste segment i Norden, finansiella institutioner. Dels att vi får möjlighet att titta på nya marknadssegment inom ramen för kredithanteringstjänster, säger Trond Brandsrud, Nordenchef på Lowell.

Avtalet signeras idag och partnerna strävar efter att tillträdet ska ske innan årsskiftet.

Platsannonser