Realtid/Onoterat

I samarbete med DealStation

OnoteratNyhet

Charge Amps och Rexel 3S ingår globalt avtal

”Elgrossister är en grundläggande del av vår go-to-market-strategi. Genom detta avtal når vi nu Rexels installatörer och kunder över hela Europa”, säger Anders Bergtoft, vd på Charge Amps.
Publicerad
Uppdaterad

Charge Amps, leverantör av laddningslösningar för elbilar,  har ingått ett avtal om ett globalt samarbete med Rexel Strategic Supplier Services.

Realtid.se

Genom detta avtal blir Charge Amps en av Rexels strategiska leverantörer med syfte att öka försäljningen av Charge Amps produkter genom Rexel Groups försäljningskanaler. Det framgår av ett pressmeddelande.

Charge Amps har tidigare kommunicerat att man ska gå till börsen senare i år. Bolaget värderades till 1,3 miljarder kronor när Swedbank Robur gick in med 150 miljoner kronor förra året.

För en månad sedan tog bolaget in ytterligare 150 miljoner kronor i en riktad nyemission som ska användas för produktutveckling, upprätthålla momentum samt utveckla verksamheten inför IPO:n som planeras äga rum under 2022.

Annons

Bland de existerande aktieägarna som tecknade i emissionen återfanns OK ekonomisk förening, Skellefteå Kraft och Swedbank Robur. Nya investerare var Concejo, LMK och Quinary Investment.

Det globala avtalet följer ett framgångsrikt samarbete mellan Charge Amps och Rexel i Sverige. Initialt kommer fokus att ligga på de europeiska marknaderna, eftersom lokala affärer redan finns i Sverige och Nederländerna, med pågående diskussioner om samarbeten med andra europeiska länder.

Charge Amps, som grundades 2012, utvecklar smarta laddstationer, kablar och molnprogramvara för användning i hemmet, i anslutning till kommersiella fastigheter och kontor och i offentliga miljöer.

Annons

Sedan lanseringen av sin första laddstation 2015 har företaget levererat över 100 000 laddpunkter till kunder i 15 länder. 2021 rapporterade Charge Amps sitt starkaste år hittills, med försäljningen som ökade med 145 procent jämfört med föregående år.

– Det känns fantastiskt att ytterligare kunna utöka vårt redan framgångsrika samarbete med Rexel och ta nästa steg tillsammans. Rexel är en av världens ledande distributörer och tillsammans vill vi nu replikera våra prestationer i Sverige internationellt. Elgrossister är en grundläggande del av vår go-to-market-strategi. Genom detta avtal når vi nu Rexels installatörer och kunder över hela Europa, säger Anders Bergtoft, vd på Charge Amps, i en skriftlig kommentar.

Charge Amps grundades 2012 i Stockholm, Sverige, och genomgår en snabb internationell expansion, med 120 anställda i sju länder och försäljning på 15 marknader.
Rexel är expert på professionell multikanaldistribution av produkter och tjänster för energivärlden.

Annons

Rexel verkar genom ett nätverk med över 1 900 filialer i 24 länder, med mer än 26 000 anställda. Koncernens försäljning var 14,7 miljarder euro 2021. Rexel är noterat på Eurolist-marknaden på Euronext Paris.

Annons