”Jag hoppas nu att konkursförvaltaren kan sälja fartygen i koncernen, så att bolaget kan reglera sina skulder och förhoppningsvis även får möjlighet att dela ut ett mindre överskott till sina 700 aktieägare”, säger Glenn Renhult, vd för Capital Conquest.
”Jag hoppas nu att konkursförvaltaren kan sälja fartygen i koncernen, så att bolaget kan reglera sina skulder och förhoppningsvis även får möjlighet att dela ut ett mindre överskott till sina 700 aktieägare”, säger Glenn Renhult, vd för Capital Conquest. Foto: Capital Conquest.
Finans

Capital Conquest såg inga tecken på att Pallas var nära konkurs

I september i år gjorde riskkapitalbolaget Capital Conquest investeringar i det konkursdrabbade rederibolaget Pallas Group. 

Uppdaterad 2019-11-04
Publicerad 2019-10-31

Under onsdagen stod det klart att det göteborgsbaserade rederibolaget Pallas Group har gått i konkurs. Göteborgs tingsrätt har godkänt konkursansökan.

Riskkapitalbolaget Capital Conquest är en av de större aktieägarna i Pallas Group. Så sent som i september i år gjorde Capital Conquest investeringar i Pallas Group för totalt 300 000 kronor. 

Sedan i somras är Capital Conquest även huvudägare i Smart Energy Sweden Group, som också är en av huvudägarna i Pallas Group. Smart Energy Sweden Group har en aktiepost i Pallas Group på cirka 5 miljoner kronor. Denna investering gjordes under 2015.

– Vid tidpunkten för vår investering såg vi en betydande uppsida i Pallas Group. Man kan inte alltid lyckas med alla sina investeringar, säger Glenn Renhult, vd i Capital Conquest.

Utöver investeringen på 300 000 kronor har Capital Conquest fordringar på bolaget som uppgår till cirka 500 000 kronor, vilket innebär att Capital Conquest har en fordran på totalt 800 000 kronor mot bolaget. 

– Givetvis är det hela mycket tråkigt för alla inblandade, men framförallt för personalen i Pallas-koncernen då många av de anställda har arbetat i koncernen i många många år. Jag hoppas nu att konkursförvaltaren kan sälja fartygen i koncernen, så att bolaget kan reglera sina skulder och förhoppningsvis även får möjlighet att dela ut ett mindre överskott till sina 700 aktieägare, säger Glenn Renhult.

Capital Conquest har nu ingått ett aktielån till förmån för Pallas Group i syfte att främja likviditeten i bolagets aktie.

Pallas-koncernens avveckling och konkurs har ingen väsentlig påverkan på Smart Energy-koncernen eller på investmentbolaget Capital Conquest, menar Glenn Renhult.

– I förhållande till övriga investeringar i Capital Conquest representerar Pallas Group endast cirka 0,8 procent av vår balansräkning.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in