Marta Karlqvist, sedan 2010 vd på Cohn & Wolfe, kommer att leda den sammanslagna byrån.
Marta Karlqvist, sedan 2010 vd på Cohn & Wolfe, kommer att leda den sammanslagna byrån.
PR

Burson Cohn & Wolfe flyttar ihop under hösten

Under hösten sker sammanslagningen av Burson Cohn & Wolfe i Sverige. Nu står det klart att Cohn & Wolfe’s Marta Karlqvist kommer att leda den sammanslagna byrån.

Uppdaterad 2018-08-16
Publicerad 2018-08-16

I februari meddelade den globala kommunikationskoncernen WPP sammanslagningen av de två kommunikationsbyråerna Burson Marsteller och Cohn & Wolfe. Det gör Burson Cohn & Wolfe (BCW) till en av världens största kommunikationsbyråer med cirka 4000 anställda. 
 
Marta Karlqvist, sedan 2010 vd på Cohn & Wolfe, kommer att leda den sammanslagna byrån.
 
Under hennes ledarskap har byråns omsättning vuxit med 76 procent, främst med sitt integrerade erbjudande.
 
–  Sverige är en av de viktigaste marknaderna i Europa/Afrika-regionen och därför är jag extra glad att kunna meddela att Marta Karlqvist tar över som vd för BCW i Sverige. Marta har lett Cohn & Wolfe i flera år och byrån har, under hennes ledarskap, blomstrat, vunnit priser och växt, säger Scott Wilson BCW President för Europa och Afrika.
 
Under 2017 ökade omsättningen för Cohn & Wolfe till 38,1 miljoner kronor, vilket motsvarar en ökning på nästan 13 procent. Tillväxten skedde framförallt på flera befintliga kunder, samtidigt som nya kunder tillkom i form av Pernod Ricard och Allergan. 
 
2017 var även ett framgångsrikt år kreativt och prismässigt med vinster i Cannes, The One Show, Echo Awards och D&AD, samt två guld i Spinn för Carlsberg Non-Alco och Kolla Bollarna för Ung Cancer. 
 
Den nya byrån BCW kommer att bestå av ett 40-tal medarbetare som servar kunder inom ett brett spektrum av branscher. Den sammanslagna omsättningen 2017 ligger i storleksordningen 60 miljoner kronor.
 
– Burson Marstellers långa erfarenhet inom Corporate Communications och Public Affairs är ett utmärkt komplement till Cohn & Wolfes kreativa styrkor. Detta kommer göra BCW till en branschledande fullservicebyrå, säger Marta Karlqvist.
 
Byråerna kommer att flytta ihop under hösten.
 

 

Om Burson Cohn & Wolfe (BCW)

Burson Cohn & Wolfe (BCW) är en av världens största globala kommunikationsbyråer med ett fullservice-erbjudande. Byrån kombinerar expertis inom digital och integrerad kommunikation – inom sektorerna konsument, hälsa och teknik – med djup kunskap inom public affairs och corporate communications.
 
Några av BCW’s kunder hos Stockholmskontoret är Circle K, Pernord Ricard, AstraZeneca, HMD Global, Unibet, Marabou, Roche, Lantmännen, Match.com, Carlsberg och Ung Cancer.

Platsannonser