Lars Uppsäll, vd Burenstam & Partners.
Lars Uppsäll, vd Burenstam & Partners.
Finans

Burenstam & Partners på offensiven

En del av den kommande offensiva expansionen innebär att förmögenhetsrådgivaren nu går in i en stor rekryteringsprocess

Publicerad 2020-12-14

Burenstam & Partners har tagit fram ett rådgivningsramverk uppdelat i tre delar som täcker kundens hela balansräkning och bredare intressen – långt bortom bara investeringar. Rådgivarna, som positioneras som ”Financial Life Managers”, har till uppgift att hjälpa kunderna få ut det mesta av sin förmögenhet, både i livet och på marknaden.

–Vi har fortfarande fokus på en god avkastning men vårt rådgivande ramverk tar ett steg ifrån traditionella metoder som enbart fokuserar på investeringar och skatt. Med ramverket, som har en central roll i kunddialogen och tillämpas på hela kundens livscykel, kan vi täcka fler delar. Från hur förmögenheten ska utvecklas kopplat till risk och likviditet till hur man är organiserad inom företag, hur förmögenheten ska användas, vilka prioriteringar som finns och förbättringsområden inom områden som skatt, juridik och pension, berättar Lars Uppsäll, vd Burenstam & Partners.

Efter en lansering tidigare i år kan Burenstam & Partners kunder följa sin Förmögenhetsplan digitalt och direkt i mobilen, där både aktiviteter och råd publiceras löpande. Ett effektivt komplement till den nära relation Burenstams personal har till sina kunder.

–Det är en fullt integrerad plattform som skalar upp vår hybridmodell och ger en helt ny typ av kundupplevelse. Det förändrar branschen och kundernas förväntningar, säger Lars Uppsäll.

I mobilen kan kunderna dessutom följa hållbarhetsdata för sin portfölj, hur portföljen presterar inom olika ESG-parametrar och i förhållande till jämförbara index, även portföljens klimatavtryck. Årligen kommer Burenstam & Partners även publicera en hållbarhetsrapport kopplat till FN:s hållbarhetsmål.

–Vårt uppdrag handlar om mer än att generera avkastning och vi varken kan eller vill blunda för att vår verksamhet har ett klimatavtryck genom det kapital vi förvaltar. Därför har vi höga krav på oss själva, men också på det kapital vi förvaltar, säger Lars Uppsäll.

En del av den kommande offensiva expansionen innebär att förmögenhetsrådgivaren nu går in i en stor rekryteringsprocess. 2025 ska antalet anställda ha dubblerats till runt 80 anställda och på rekryteringslistan står expertroller inom skatt, juridik och pension. Man tillsätter även roller inom administration, HR och de lokala kontoren stärks med fler förmögenhetsrådgivare. 

–Med expertkompetens internt kan vi integrera alla delar av rådgivningen i vår plattform och effektivisera dialogen mellan interna experter, rådgivare och kunder på ett sätt som vi inte har sett i branschen tidigare, säger Lars Uppsäll.

Platsannonser

Nyheter