Vodafonekoncernens vd Arun Sarin omorganiserar på toppnivå. Anledningen är kraven på nya tjänster och övergången till 3G.
Vodafone tar hårdare grepp
Mest läst i kategorin
Vodafone, världens största mobiloperatör med verksamhet i 26 länder, grupperar om sig för att bli starka när 3G slår igenom globalt.
Arun Sarin möblerar om i ledningen och Andrew Halford tar över som finanschef efter Ken Hydon, enligt nyhetsbyrån Bloomberg. Halford kommer från posten som finanschef på Amerikanska Verizon Wireless, där Vodafone äger 45 procent. Den operative chefen Julian Horn-Smith får ökat ansvar och blir från årsskiftet vice vd.
Cheferna för Vodafones viktigaste marknader ska rapportera direkt till Arun Sarin. Och de globala kunderna lyfts upp i ett eget affärsområde, uppger Financial Times. Det gör att Vodafone slår en järnring av service kring de stora kunder som har Vodafone som operatör i fler än fem länder.
Kommer Vodafone Sveriges vd att rapportera direkt till Arun Sarin? Är Sverige en av de marknader som får den statusen?
– Nej, det gäller de tre viktigaste marknaderna som för Vodafone är Storbritannien, Italien och Tyskland. Vi tycker det är bra, eftersom det är svårt för Sverige att jämföras med dessa jättemarknader, säger Johan Holmgen, informationschef på Vodafone Sverige, till Realtid.se.
Vad innebär Arun Sarins omorganisering för Vodafone Sveriges kunder som är globala?
– Vi kommer att kunna erbjuda ökader resurser, tjänster och bättre samordning till våra globala kunder. Tjänsterna kommer att skräddarsys. En av de viktiga sakerna för de globala kunderna är mobilkommunikationen mellan länder. Pris är också en av sak, men inte den viktigaste.
Hur ser ni i Vodafone Sverige på den integrationsprocessen som intensifieras nu?
– Ett bra initiativ. Som liten operatör i Sverige kan vi dra fördelar av att vi är en del i ett globalt nätverk och erbjuda bättre tjänster, säger Johan Holmgren.
Arun Sarin tog över som vd i juli förra året. Förra månaden gick han ut med ett besparingsprogram på motsvarande 18 miljarder kronor.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.