Kurserna på New York-börserna fortsatte att rasa under onsdagen när fler företag presenterade dåliga resultat och de största börserna i Latinamerika störtdök. Börserna i Asien föll också tungt på torsdagen.
Men världens börser rasar

Mest läst i kategorin
Asienbörserna
Rädsla för att världens största ekonomier krymper utlöste ny panik trots fortsatta ansträngningar från regeringar att lindra finanskrisen.
Vid ett tillfälle föll det japanska Nikkei-225 index över 7 procent och nådde nivåer som inte setts sedan maj 2003. Vid lunchuppehållet var nedgången 5,5 procent.
I Sydney var nedgången 4,3 procent. Hongkong öppnade ned 4,7 procent och Singapore ned 4,1 procent.
Värst var det i Seoul som gick ned 9,1 procent i morgonhandeln.
Kurserna på New York-börserna föll på onsdagskvällen när flera företag presenterade dåliga resultat. Vid stängning hade Dow Jones industriindex fallit med 5,7 procent till 8.519,2. Nasdaqs kompositindex backade med 4,8 procent till 1.615,7.
Sydamerika
På Sydamerikas största börsmarknad, Brasilien, föll Sao Paolobörsens Bovespa index över 10 procent och handeln stoppades för femte gången på tre veckor.
Handeln stoppas automatiskt när Bovespa når en tröskel på 10 procent i avsikt att få en avkylningseffekt, men handeln återupptogs efter 30 minuter på onsdagen sedan en ny tröskel satts vid 15 procent.
Hittills i år har Sao Paolobörsen förlorat drygt 45 procent av sitt värde.
I Mexiko rapporterade handlare att kaos utbröt när den mexikanska börsen stängde ned 7,1 procent, det största börsfallet sedan april 2000 och det största i år sedan fallet på 6,4 procent den 29 september.
Kaos var det också vid börsens stängning i Argentina dagen efter att president Cristina Kirchner meddelat att privata pensionsfonder som kontrollerar 300 miljarder kronor ska förstatligas.
Wall Street
Vid stängningsdags hade börsen fallit drygt 10 procent efter att ha varit ned över 16 procent.
Planen att förstatliga pensionsfonderna kräver godkännande i kongressen och ses av en del analytiker som en möjlighet för regeringen att få tillgång till pengar för att klara statsfinanserna och statsskulden. Kirchner motiverar planerna med att det är nödvändigt för att skydda pensionärer och arbetare i samband med den globala finanskrisen.
Vid stängning hade Dow Jones industriindex fallit med 5,7 procent till 8.519,2. Nasdaqs kompositindex backade med 4,8 procent till 1.615,7.
Precis som under tisdagen var det besvikelse över kvartalsrapporter och allmän fruktan för ekonomins framtidsutsikter som fick onsdagens aktiekurser att dyka ytterligare. Flera tungviktare presenterade dåliga vinster. Bland dessa fanns flygplanstillverkaren Boeing vars aktie föll med 7,5 procent och telefonbolaget AT & T vars aktie stannade på minus 7,6 procent.
Energibolagen led av kraftigt fallande oljepriser och förutsägelser om att en vacklande ekonomi minskar behovet av olja. Exxon Mobils aktie backade med 9,7 procent.
– Det är samma teman återigen, oro för en global recession, deflation och oro för avsevärd minskad efterfråga världen över, sade Michael James, handlare på investmentbanken Wedbush Morgan.
Datorföretaget Apple var en av få vinnare. Aktien steg med 5,6 procent dagen efter det att företaget presenterat ett tillfredsställande resultat.