Realtid

Chokladfabriken till Tokyo

Helene Rothstein
Uppdaterad: 03 mars 2008Publicerad: 03 mars 2008

Expansionen överraskar ägarna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I somras kom ett par japanska turister in och åt praliner på Chokladfabriken på söder i Stockholm.

– De skulle egentligen öppna en tebutik i Tokyo men nu blir det en te- och chokladbutik som kommer att heta Chokladfabriken, säger Ellinor Isaksson.

Tillsammans med sin man Martin Isaksson öppnade Ellinor Chokladfabriken i Hammarbyhamnen på Söder i Stockholm 1997.

Han hade då jobbat 14 år som konditor. Ellinor Isaksson sägs vara entreprenören med många idéer på fickan. Nu arbetar 18 personer på två affärer i Stockholm.

Butiken i Tokyo slog upp för två veckor sedan och Chokladfabriken i Sverige levererar 19 olika praliner två gånger i månaden.

Det japanska paret berättade om sin affärsidé och lämnade visitkort i butiken.

– Vi tänkte jaja, vi får se. Men sen kom de tillbaka i oktober med en tolk. De tog med sig en bunt med regler från tullen. Det är väldigt mycket bestämmelser för livsmedel i Japan.

Efter att ha gått igenom flera kilo regler satte sig de två paren och började analyserade vilka smaker som kunde tänkas passa japanerna.

ANNONS

Hade ni väntat er det här?

– Nej, det känns jätteroligt. Och de verkar gilla våra smaker. Att det gillar saltlakris känns jätteroligt.

Var i Tokyo ligger butiken?

– I Kakino Kizaka som jag misstänker är en del i stadsdelen Meguro-Ku.

– Vi ska åka ner den tolfte mars och då vet jag förhoppningsvis lite mer.

I maj öppnar Chokladfabriken sin tredje butik i Stockholm. På Grevgatan, Östermalm.

Tre i Stockholm och en i Japan?

– Ja, det är helt galet.

ANNONS
Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS