Riskkapital

Blq Invest investerar 22 miljoner i Cinode

Konsultförmedlingsplattformen Cinode tar in 22,3 miljoner kronor i en investering från nystartade riskkapitalbolaget Blq Invests.

Uppdaterad 2019-12-20
Publicerad 2019-12-20

Riskkapitalbolaget Blq Invest (där Blq uttalas "black") startade i november och består av Kamjar Hajabdolahi och Erik Halvord – tidigare på på startup-inkubatorn och investeraren Serendipity – samt Bodil Sidén, tidigare tidigare kommunikationschef på Uber i Norden. Bolagets nya fond inkluderar investerare som SEB och Collector-grundaren och investeraren Lena Apler. De har redan hunnit med sin första investering, i konsultförmedlingsplattformen Cinode.

Anders Hagberg. Foto: Cinode.
Anders Hagberg. Foto: Cinode.

– Blq är bolagsbyggare. De inblandade har ett långt track record av att hjälpa bolag i tillväxtfasen. De går in med en kapitaldel och det är framför allt "smart kapital". De kan bidra i flera delar i vårt bolagsbyggande. De är starka på nya marknader och go-to-market, säger Cinodes vd Anders Hagberg.

Cinode har en plattform för konsultföretag inom teknik, IT och management. Den matchar de enskilda konsulterna – vad de vill och kan – med konsultföretagens behov. 

– Nu är det läge att öka takten. Vi ska fortsätta produktutvecklingen. Trenderna på marknaden pekar mot mer samverkan mellan konsultbolagen och att gigmarknaden växer, säger Anders Hagberg. 

Cinode har tidigare inriktat sig på medelstora och stora konsultföretag. Nu ska man bredda sig mot de små konsultföretagens samt enmanskonsulterna.

– Det var uppenbart för oss att tillväxtkapital skulle bidra till mer värde i bolaget. Vi hade gjort en grundlig plan för egen del. Sedan träffade vi Blq Invest av olika skäl och det tajmade väl. De delar vår värdegrund och framtidssyn om hur marknaden utvecklas. Vi fann varandra snabbt, säger Anders Hagberg.

Han vill inte gå in på hur investeringen påverkar ägandet i Cinode. Företaget har tidigare tagit in mindre summor kapital från affärsänglar och framför allt innovationslån från Almi.

Cinode grundades 2011 och plattformen lanserades 2014. Bolaget har sitt kontor i Stockholm och har 20 anställda.

Enligt DI Digital är Blq Invest uppe i 100 miljoner kronor i den nya fonden, som ska stänga på 200 miljoner kronor.

Platsannonser