Annons

Annons

Baylan redo lagstifta om kvotering till styrelser

Näringsminister Ibrahim Baylan öppnar för att driva frågan om kvotering i börsstyrelser.

Det var under Veckans Affärers gala på torsdagskvällen som näringsminister Ibrahim Baylan öppnade upp för att fortsätta driva kvoteringsfrågan. I en intervju med DI TV sa han att det var dags att få fram en förändring på politisk nivå.

– Vi har väntat länge på att det ska komma underifrån och det har det inte gjort. Då tycker jag att det är rimligt att gå fram med en lag om kvotering.

– Det går frustrerande långsamt att öka andelen kvinnor i börsföretagen, jag tror inte att det beror på illvilja utan på ren vana. Man gör som man brukar göra och det duger inte. Det finns ett ideal i vårt samhälle att förändring ska komma nerifrån men sanningen är att om du vill ha snabba förändringar måste det ibland ske uppifrån.

Annons

Annons

Baylan uppger till DI att hans första steg mot ett mer jämställt näringsliv inte är en kvoteringslag utan samarbete mellan riksdagspartierna och näringslivet.

– Det finns väldigt lite som tyder på att riksdagen skulle stödja en kvoteringslag nu. Det jag vill göra är i första hand att öppna för en dialog och gemensamt med näringslivet och de riksdagspartierna hitta verktyg för att lösa jämställdhetsfrågan. Jag tror ingen är nöjd med hur det ser ut nu.”

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons