Annons

Annons

Assa Abloy växer i Indien

Den svenska låsjätten Assa Aboy har köpt det indiska bolaget Shree Mahavir Metalcraft (SMI), som är en av Indiens ledande tillverkare av lås och beslag.

– Det är med glädje jag välkomnar SMI till Assa Abloy. Förvärvet av SMI är en del av vår strategi att utöka marknadsnärvaron på tillväxtmarknader, säger Johan Molin, vd och koncernchef Assa Abloy, i ett pressmeddelande.

SMI grundades 1984. Huvudkontoret ligger i Jamnagar, på västkusten i Indien och bolaget har cirka 960 anställda. Försäljningen 2017 förväntas uppgå till cirka 140 miljoner kronor. Förvärvet bidrar positivt till vinst per aktie från start, enligt pressmeddelandet från den svenska koncernen.

– SMI är ett attraktivt tillskott till division Asia Pacific och stärker vår position på den indiska marknaden. Förvärvet ger oss möjlighet att utveckla marknadsspecifika och konkurrenskraftiga produkter och kompletterar vår nuvarande indiska verksamhet, säger Magnus Kagevik, executive vice president i Assa Abloy och chef för division Asia Pacific.

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons