Mikael Hussain, Anyfins vd. Foto: Anyfin
Mikael Hussain, Anyfins vd. Foto: Anyfin
Fintech

Anyfin expanderar till Tyskland 

Det svenska fintech-bolaget Anyfin expanderar sin verksamhet till Tyskland, som blir företagets tredje marknad efter Sverige och Finland.

Publicerad 2021-03-17

Anyfins mest populära tjänst använder artificiell intelligens (AI) och individuella kreditprövningar för att göra det möjligt att sänka räntan på befintliga delbetalningar, kreditkort och privatlån. Enligt bolagets egna uppgifter har Anyfins kunder i snitt sänkt sin effektiva ränta med 64 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Då vi har sett en stark tillväxt kombinerat med en väldigt hög kundnöjdhet i Sverige och Finland, ser vi tyska marknaden som ett naturligt nästa steg för Anyfin, säger Mikael Hussain, vd på Anyfin i en presskommentar.

Anyfin har listats som ett av de hetaste startup-bolagen i Stockholm av tidningen Wired samt vunnit SUP46s utmärkelse ”Startup team of the Year”. I maj 2020 stängde Anyfin sin B-runda ledd av EQT Ventures på 300 miljoner kronor. Utöver EQT Ventures deltog även tidigare ägare som Accel, Northzone, Global Founders Capital (”GFC”) och Fintech Collective i B-rundan. 

Anyfin har i dag över 100 000 appnedladdningar. 

 

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in