Harald Mix var med och grundade riskkapitalbolaget Altor 2003. Harald Mix är bland annat styrelseledamot i Carnegie Investment Bank, CARAM och IF Brommapojkarna, och andre vice ordförande i Sverige-Amerika Stiftelsen. Foto: Sweamfo
Finans

Altor blir delägare i O’Learys

Altor förvärvar aktier i restaurangkedjan O’Learys Holding AB.

Realtid.se
Uppdaterad 2018-03-20
Publicerad 2018-03-20

Altor offentliggör i dag  ett förvärv av aktier i O’Learys som ägde rum den 14 mars. Enligt pressmeddelandet beskriver Altor det som en förvärvd minoritetsandel men enligt DI rör det sig om ett förvärv som uppgår till 25 procent av aktierna för 800 miljoner kronor, vilket värderar bolaget till drygt 3 miljarder kronor. Planen är att öka innehavet till 40-45 procent av aktier och röster i bolaget, enligt DI.

Riskkapitalbolaget beskriver O’Learys som en ledande kedja inom sport- och underhållning med fokus på restauranger i Europa med cirka 130 krogar världen över med en omsättning om 2,3 miljarder kronor.

- Vi är väldigt imponerade av O’Learys och ser en stor potential i utvecklingen av deras nuvarande koncept och i en internationell expansion, säger Andreas Källström Säfweräng, director på Altor.

Transaktionen ska godkännas av berörda myndigheter.

Platsannonser