Annons

Annons

Alm Equity i storaffär

ALM Equity har tecknat avtal med JM och HSB Projektpartner om köp av deras aktier i bostadsutvecklaren Småa. Köpeskillingen för aktierna uppgår till 620 miljoner kronor.

ALM Equity har tecknat avtal med JM och HSB Projektpartner om köp av JM:s, 35,7 procent och HSB:s 35,7 procent av aktierna i Småa AB, vilket sammanlagt utgör 71,4  procent av aktierna och rösterna i bolaget. Köpeskillingen för aktierna uppgår till 620,3 miljoner kronor och för att affären ska fullföljas krävs att en betydande andel av övriga aktieägare, däribland personalen, i Småa AB säljer sina andelar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

ALM Equity har lämnat erbjudande till resterande aktieägare om köp av övriga aktier i Småa. Det totala förvärvspriset uppgår till 870 miljoner kronor och kommer att finansieras genom banklån på 600 miljoner och preferensaktier.

Annons

Annons

Förutsatt att affären fullföljs kommer det medföra att ALM Equity & Småa tillsammans har en byggrättsportfölj på 10.600 bostäder i Stockholm med omnejd. Omsättningen i den nya koncernen kommer att vara mer än 2 miljarder kronor per år baserat på 2015 års bokslut.

Småa startade 1927 och har genom åren byggt 23.000 bostäder och har cirka 80 anställda.

–Småa är ett stabilt företag med stark kompentens, gott rykte och fina byggrätter. Vi kompletterar varandra i erbjudande och DNA och vi ser goda möjligheter att utvecklas tillsammans genom att kunna jobba närmare varandra. Med ett gemensamt erbjudande kommer vi kunna utvecklas väl framöver. För aktieägarna i ALM Equity innebär detta ett positivt resultattillskott framgent, säger Joakim Alm, vd för  ALM Equity.

Säljaren JM är också nöjd med affären.

–Det är glädjande att vi träffat avtal med ALM Equity som har goda förutsättningar att bli en långsiktigt bra ägare av Småa. JM har sedan 1994 ägt aktier i bolaget och har tillsammans med övriga ägare framgångsrikt utvecklat bolaget till att idag vara en självständig samhällsutvecklare av kvalitativa bostäder, säger Johan Skoglund, vd för JM.

Tillträde och betalning är beräknat till det första halvåret 2017.

JLL Capital Markets har varit rådgivare till säljarna.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons