Jonas Ström, vd och koncernchef för ABG Sundal Collier.
Jonas Ström, vd och koncernchef för ABG Sundal Collier.
Bank

ABG Sundal Collier växlar upp inom nordisk aktieanalys 

Den nordiska investmentbanken ABG Sundal Collier har nu en bevakning av sammanlagt 400 nordiska bolag, och det är mer än någon annan på den nordiska marknaden.

Uppdaterad 2021-04-07
Publicerad 2021-04-07

Från och med i dag finns Desenio på bevakningslistan, bolag nummer 400. Under det senaste halvåret har ABGSC inlett bevakning av 20 nya bolag, bland annat Astra Zeneca, Fractal Gaming, Sonans och Aker Horizons. Det framgår av ett pressmeddelande.

–Detta är en klar milstolpe i vår utveckling. På fem år har vi fördubblat antalet bevakade bolag. Men vi ser fortfarande en potential att växa ytterligare då vi ser att allt fler bolag söker sig till de nordiska kapitalmarknaderna och att behovet av högkvalitativ och djuplodande aktieanalys ökar, säger Christer Linde, co-head of research på ABGSC i en skriftlig kommentar.

ABGSC meddelar också att de rekryterar nya medarbetare till analysavdelningen. Både Markus Henriksson och Fredrik Stensved kommer från Pareto och börjar på ABGSC i augusti.  ABGSC förstärker även med fler juniora analytiker under första halvåret 2021.

Investmentbanken har nu totalt 50 analytiker fördelade på kontoren i Oslo, Stockholm, Köpenhamn och London, och täcker enligt bankens egna beräkningar närmare 90 procent av börsvärdet av alla noterade bolag i Norden.

Jonas Ström tillträdde som vd i april 2019 efter att ha varit partner på firman i åtta år.  Innan han tog över vd-stolen var han chef för Investment Banking i den svenska delen av verksamheten. 

 

Platsannonser