Josefine Jonsson Tepavac imponerade stort på juryn i Business Law Challenge.
Juridik

23-åriga Josefine spås en lysande framtid som affärsjurist

Tydlighet, kreativitet och rådgivarmässighet. Det är några av egenskaperna som gav Josefine Jonsson Tepavac en förstaplats i 2018 års upplaga av Business Law Challenge. 

Uppdaterad 2018-11-16
Publicerad 2018-11-16

Efter en hård och jämn final på torsdagskvällen stod det klart att Josefine Jonsson Tepavac, 23, från Stockholms universitet tog hem förstapriset i 2018 års upplaga av Business Law Challenge.

– Vi är alla oerhört imponerade av Josefine, som är en skicklig förhandlare och har en lysande karriär framför sig, men det ska också sägas att hon vann i stenhård konkurrens. Det är otroligt kul att se vilken talang som finns ute på universiteten, och vi ser fram emot att möta många av årets tävlande som kollegor eller klienter framöver, säger Johan Herrström, styrelseordförande i Advokatfirman Lindahl, som arrangerar tävlingen.

Total 72 deltagare har under en månad tävlat i grenar som affärsjuridisk analys, avtalsskrivande och förhandlingsteknik. Deltävlingarna har hållits vid Lindahls lokalkontor i Malmö, Göteborg, Stockholm, Örebro och Uppsala. 12 av de 72 deltagarna tog sig sig till finalen i Malmö.

Studenter från samtliga juristprogram i Sverige deltog i årets tävling. Josefine Jonsson Tepavac har inte ångrat en sekund att hon sökte.

– Det har varit en jätterolig upplevelse och fantastiskt lärorikt. Särskilt momenten med avtalsgranskning och slutförhandlingen har varit höjdpunkter under tävlingen, säger hon.

Förstapriset i Business Law Challenge är, utöver titeln ”Business Law Student of the Year”, en praktikplats på IKEAs globala juristavdelning i Malmö samt fyra veckors sommarnotarietjänst på valfritt Lindahlkontor.

Finaljuryn bestod av jurister från Lindahl samt Anna Bergstrand, Legal Counsel på IKEA Group, Andreas Schöldström, chefsjurist för Danir- och Sigmakoncernen, Håkan Broman, tidigare chefsjurist och tf VD på NCC och Magdalena Sandell Bengtsson, Cluster Leader Legal Affairs för Tetra Pak Europe & Central Asia.
 

Juryns motivering:

”En enig jury har till vinnare i Business Law Challenge 2018 utsett en jurist som på ett imponerande sätt hittar lösningar och vinner förhandlingsframgångar med utgångspunkt i objektiva kriterier. Josefine har visat prov på tydlighet, kreativitet och rådgivarmässighet. Detta i kombination med god kommersiell förståelse och stor integritet gör att juryn spår en lysande framtid inom affärsjuridiken för vår vinnare”.

Platsannonser

Logga in