Finans Nyhet

Vården.se gör sin första kapitalresning

Taggar i artikeln

Elekta
Publicerad

Sveriges största fristående marknadsplats för legitimerad vård, Vården.se,  tar in 8 miljoner kronor i sin första kapitalresning.

Camilla Jonsson

Kapitalresningen görs för att öka takten i satsningen på att bli den ledande aktören inom sök och bokning av vård. Med hjälp av de nya investerarna ska bolaget öka tillväxttakten främst genom att utveckla tekniska integrationer med boknings- och journalsystem och växa med fler medarbetare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Leadinvesterare är Bonit Capital som är ett familjeägt investeringsbolag med rötterna inom cancersjukvården genom Elekta. Co-investerare är Luminar Ventures som har en stor portfölj av snabbväxande digitala bolag. Dessutom investerar affärsänglarna Richard Båge och Per Eriksson. Bolagets grundare kvarstår som huvudägare. 

– Vårdsektorn står inför stora utmaningar. Vi måste använda digitaliseringens och e-hälsans möjligheter för att stödja det svenska vårdsystemet. Vården.se är en central aktör i denna omställning då bolaget har byggt en värdeskapande plattform med patienten i centrum samtidigt som vårdgivare får hjälp att effektivisera sitt vårderbjudande, säger Richard Leksell, partner och ansvarig för direktinvesteringar på Bonit Capital, i en skriftlig kommentar.

Annons

Vården.se hjälper besökarna att hitta, jämföra och boka vård och matchar på så sätt effektivt vårdgivare med patienter. Tjänsten har 350 000 besök i månaden och varje besökare tittar på närmare fem sidor. I fjol omsatte bolaget närmare 7 miljoner kronor. 

– I Sverige har det under den senaste tiden, inte minst med corona, varit en stark utveckling av digitala vårdgivare. Det som är spännande med Vården.se är att man skapar en helt ny typ av marknadsplats för all legitimerad vård, både fysisk och digital. Det ger både patienterna en ökad tillgänglighet och valfrihet samtidigt som det effektiviserar bokningar för vårdgivarna, säger, Magnus Bergman, partner på Luminar Ventures.

Kapitaltillskottet är till för att fortsätta utveckla tjänsten främst när det gäller integration mot boknings- och journalsystem så att användare direkt kan se lediga tider och boka tider hos samtliga vårdgivare, men också för att förbättra användarupplevelsen. Det nya kapitalet ska också användas till att stärka marknadsföring. 

Annons

Marcus Boström kommer kvarstå som styrelsens ordförande. Övriga styrelsen kommer bestå av ägarrepresentanter, bland annat Richard Leksell från Bonit Capital. 

– Bonit Capitals investeringsfokus är i växande hälsobolag inom digital hälsa, diagnostik och medicinteknik. Vi är framförallt intresserade av exceptionella team med djup kompetens inom hälsosektorn. Vi ser fram emot att stödja bolaget att bli en ledande aktör inom sök- och bokning av vård i Sverige och internationellt, säger Richard Leksell.

 

Annons

 

Annons