Finans Nyhet

SAVR och Fondab lanserar gemensam sparlösning

Taggar i artikeln

Fintech IT Sparande
Daniel Aarenstrup, vd SAVR och Mikael Tjäder, vd Fondab.Daniel Aarenstrup, vd SAVR och Mikael Tjäder, vd Fondab.
Daniel Aarenstrup, vd SAVR och Mikael Tjäder, vd Fondab.
Publicerad

Fintechföretaget SAVR och digitala fondbolaget Fondab släpper tillsammans en ny webbtjänst för månadssparande. "Att kombinera Fondabs infrastruktur med nya sätt att distribuera sparandetjänster är verkligen intressant för oss", säger bolagets vd Mikael Tjäder.

Realtid.se

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är Stockholmsbaserade fintechbolaget SAVR som ingått i ett samarbetsavtal med Fondab som bland annat ägnar sig åt digital fonddistribution.

Bolagens gemensamma tjänst släpps först i en betaversion. Den slutgiltiga lanseringen sker under hösten. 3.000 användare har registrerat sig för att få testa betaversionen.

Annons

Fondab ska leverera underliggande infrastruktur och depåhantering till den nya webbtjänsten för månadssparande som släpps på SAVR:S sajt. Lösningen låter användarna öppna ett ISK-konto hos Fondab och sätter upp ett autogiro för månadsinsättningar i Cliens Mixfond som förvaltas av Cliens Kapitalförvaltning.

– Utvecklingen inom fintechområdet går snabbt. Att kombinera Fondabs infrastruktur med nya sätt att distribuera sparandetjänster är verkligen intressant för oss. Att vi nu, från Fondabs sida, kan vara med att leverera vad som krävs för att driva den digitala utvecklingen av sparandetjänster framåt känns oerhört spännande och vi ser med spänning fram emot det fortsatta samarbetet med SAVR, säger Fondabs vd Mikael Tjäder, i en kommentar.

Annons