Finans Nyhet

Likvidator tar strid med Jon Malmsäter

Publicerad
Uppdaterad

Next House-konkursen överklagas.

Helene Rothstein

Som Realtid.se berättade i förra veckan har husföretaget Next House International försatts i konkurs av Stockholm tingsrätt.

Det är finansmannen Jon Malmsäter som begärt bolaget i konkurs då han inte fått tillbaka de pengar han tidigare lånat ut till designhusbolaget. Totalt handlar det om 2 miljoner kronor inklusive ränta.

Next House Internationals likvidatorer, Mats Emthén och Nils Åberg vid advokatfirman Carler, anser dock att miljonkravet inte kan riktas mot Next House International utan enbart gäller närstående Next House AB som begärdes i konkurs i slutet av förra året. Därför överklagar de nu konkursbeslutet.

Annons

– Enligt den information som vi har, så avser inte Malmsäters fordran det här bolaget, säger Nils Åberg till Realtid.se.

Han uppger att de aldrig fick chansen att ge en komplett bild av händelserna i Next House-sfären vid konkursförhandlingen:

– Vi fick reda på datum för konkursförhandlingar bara någon dag innan så vi hade väldigt kort tid på oss att förbereda oss.

Annons

Den utsedda konkursförvaltaren, Pierre Pettersson på advokatfirman Lindahl, meddelar att han avvaktar utfallet av prövningen. Samtidigt finns det vissa akuta saker vid en konkurs som måste göras. Man kan till exempel inte vänta med omhändertagande av egendom eftersom dessa värden varken kan förstöras eller försvinna.

– Det är inte upp till mig att göra en bedömning men jag tycker att det är tveksamt om ett överklagan når framgång, säger Pierre Pettersson.

Annons