Finans Nyhet

Hedman överklagar sexköpsdomen till HD

Publicerad

”Hovrättens dom är direkt felaktig.”

Realtid.se

Före detta landslagsmålvakten Magnus Hedman dömdes tillsammans med tidigare AIK-stjärnan Dulee Johnson till dagsböter för köp av sexuell tjänst. Båda friades i Stockholms tingsrätt men fälldes i hovrätten.

Hedman ska betala 50 dagsböter á 50 kronor. Johnson ska betala 70×500 kronor i dagsböter. Men nu vill Hedman få domen upphävd.

– Hovrättens dom är direkt felaktig, säger landslagsmålvaktens advokat Martin Cullberg till Expressen.se.

Annons

Det var efter en blöt fest på Best Western i Täby 24 februari ifjol som det hela skedde. Hedman erkänner att han haft sex med en 20-årig kvinna men nekar till att hon ska ha varit prostituerad.

– Jag hade inte en aning om att hon var prostituerad och jag har inte betalat några pengar. Vi fattade tyckte för varandra, det var så jag uppfattade det. Jag har ingenting att dölja, sade han till tidningen vid hovrättsrättegången.

Det är just frågan om kvinnan var prostituerad eller inte som hans försvarsadvokat driver som huvudtes.

Annons

– Vad hovrätten säger i sin dom är, att bara för att en kvinna har en klädsel som går utanför normen och inte talar prickfri svenska så ska man förstå att hon är prostituerad. Det är en obehaglig slutsats de drar.

– Vi vet att det inte är lätt att få prövningstillstånd i HD, men vi vill inte ge upp det här än, säger Martin Cullberg.

Annons