UPPDATERAD De flesta ledande Asienbörser föll på fredagen och börserna i New York backade på torsdagen.
Ner på världens börser
Mest läst i kategorin
Asien
Tokyobörsens Nikkei 225-index tappade 1,9 procent till 7.557,6, medan det bredare Topixindex föll med 1,6 procent till 751,6.
För Topixindex var det den lägsta stängningskursen på omkring 25 år.
Finanssektorn drog nedåt och exportbolagen tappade mark trots en svagare yen.
Hongkongbörsens Hang Seng-index hade på förmiddagen fallit med 2,6 procent, medan Shanghai-börsens Kompositindex gick mot strömmen med en uppgång på 1,3 procent.
Taiwanbörsens Weighted Index var ned 2 procent.
På Seoulbörsen i Sydkorea rasade Kospi-index med 3,7 procent, ned till den lägsta nivån på två månader.
Finansieringsproblem till följd av att valutan won tappat i värde i kombination med oro för att varvsindustrin står inför en ny våg av annulleringar.
Singapores Straits Times-index hade då fallit med 1,8 procent, samtidigt som indiska Bombaybörsen hade fallit med 2,3 procent.
Wall Street
Vid stängning hade Dow Jones industriindex gått ned med 1,2 procent till 7.466,0 medan Nasdaqs kompositindex hade sjunkit med 1,7 procent till 1.442,8. Sedan årsskiftet har Dow Jones backat med drygt 14 procent.
Första veckan i februari var antalet personer som sökte arbetslöshetsunderstöd rekordstort, enligt en rapport. En annan rapport visade att industriproduktionen sjönk kraftigt på den amerikanska östkusten. Dessutom späddes oron på för att det kan bli fler statliga ingrepp i den förlusttyngda banksektorn. Handlarna sålde av stora mängder bankaktier och kurserna för Bank Of America och Citigroup sjönk med 14,4 respektive 13,8 procent.
Oljebolagen gick något mot strömmen sedan statistik visat att oljelagren överraskande hade minskat i förra veckan. Oljepriset tog därmed ett skutt uppåt på torsdagen. Oljejätten Exxons aktie steg med 0,3 procent
Världens största pc-tillverkare, Hewlett-Packard, kom med en dyster prognos och bolagets aktie sjönk med 7,9 procent. Även flera andra datortillverkare drogs med nedåt.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.