Den tioåriga marknadsräntan steg något under tisdagen. Kronan stärktes något mot både euron och dollarn.
Starkare krona, högre räntor
Mest läst i kategorin
Statsminister Fredrik Reinfeldt pekade när han presenterade regeringsförklaringen vid Riksdagens öppnande på tisdagen på att det värsta av finanskrisen nu tycks vara förbi.
– Vi ser ut att ha stått emot de värsta stormarna, sade Reinfeldt.
Men ZEW-index från Tyskland, som visar framtidstron i den tyska ekonomin, gav en annan bild. Stämningsläget vad gäller tysk ekonomi bland ekonomer och investerare är dystrare än väntat enligt ZEW:s månatliga index, som steg till 57,7 i september från 56,1 i augusti. Analytiker hade i snitt räknat med en uppgång för index till 60,0 enligt en Reuters-enkät, och euron försvagades mot dollarn efter att siffrorna publicerats.
Dollarn kostade under delar av dagen under 7 kronor men landade på 7:01.
Under eftermiddagen redovisades USA:s detaljhandelsförsäljning, vilken var bättre än väntat. Försäljningen steg med 2,7 procent under augusti jämfört med juli, enligt statistik från USA:s handelsdepartement. Snittprognosen bland analytikerna i Reuters enkät var på 2,0 procent i försäljningslyft.
Producentpriserna i USA steg i augusti med 1,7 procent jämfört med månaden före. Uppgången följer på en nedgång för producentpriserna på 0,9 procent i juli.
Tioårig statsobligation: 3,37 procent (3,34).
Tvåårig statsobligation: 0,82 procent (0,82).
Euro: 10:23 kronor (10:26).
Dollar: 7:01 kronor (7:02).
TCW-index: 134,14 (134,74).
Siffrorna inom parentes anger räntor och valutor vid stängningen föregående handelsdag. Ju lägre TCW-index, desto starkare krona.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.