Realtid

Skånsk blockkedjeteknik redo för lansering

Scott Millar tillsammans med sina medgrundare Farhod Fathpour och Albert Janson. Foto: Pressbild
Anders Frick
Uppdaterad: 02 sep. 2020Publicerad: 02 sep. 2020

Nu drar Blocksettle igång sin marknadsplats för kryptovalutor

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Företaget Blocksettle öppnar nu sin marknadsplats för kryptovalutor, vanliga valutor och onoterade aktier. Det skriver nyhetstjänsten Rapidus. Till skillnad mot andra marknadsplatser behöver kunderna inte deponera pengar i förskott hos Blocksettle, utan tekniken gör att transaktionerna går direkt mellan kunderna – utan mellanhänder.

– I dag är alla vanliga börser uppbyggda på att användare måste förskottsdeponera både sina blockkedjetillgångar och pengar hos börsen för att transaktionerna ska utföras. Eftersom börserna håller stora värden i blockkedjetillgångar sker det löpande hackerattacker mot börserna. Förskottsdeponering går emot hela tanken med blockkedjeteknik, som ju är att användare själva ska kunna kontrollera sina tillgångar, säger Scott Millar, vd på Blocksettle, till Realtid.

Tillsammans med sina medgrundare Farhod Fathpour, tidigare på Armoury Technologies och Albert Janson, tidigare på Tantan och Goldman Sachs, startade han därför Blocksettle. Enligt Scott Millar passar Blocksettle främst för avancerade användare som kan genomföra transaktioner direkt med varandra. Bolaget tjänar pengar genom att ta courtage på transaktionerna mellan en blockkedjetillgång och en betalning i vanliga pengar.

– Vi är en betaltjänst som är registrerade hos Finansinspektionen. Användarna förskottsdeponerar visserligen pengar hos oss för att få handla, men till skillnad från vanliga börser behöver användarna inte deponera sina Bitcoins hos oss, utan kan genomföra sina blockkedjetransaktioner helt utan mellanhänder, säger han.

Planerna är att nu att lansera marknadsplatsen men expandera successivt och i lagom tempo. Enligt Scott Millar är det en utmaning i att stöpa om bolaget från teknikutvecklare till operationell betalningsverksamhet.

– Vårt fokus nu är att rulla ut i försiktig takt och vårda kunderna. Marknaden är inte van vi denna modell så vi måste vara uthålliga, säger han.

Bolaget genomförde nyligen en emission och har enligt Rapidus tagit in 20 miljoner kronor sedan starten, främst från privatpersoner. Scott Millar säger till Realtid att merparten av de 20 miljonerna hittills redan har gått åt men att bolaget har så att man klarar sig för en tid framöver.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Anders Frick
Anders Frick
ANNONS
Jämför courtage

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.

Jämför här
ANNONS
Spela klippet

Framtidens äldreboenden: Teknik, trygghet och trivsel

Äldreboenden och andra omsorgsfastigheter kommer att spela en allt större roll inom både samhällsstrukturen och fastighetsmarknaden. Med en snabbt åldrande befolkning ökar behovet av innovativa lösningar som möter de komplexa krav som dagens vård och omsorg ställer. Utformningen av framtidens äldreboenden handlar inte bara om praktiska funktioner utan också om att skapa miljöer som främjar […]