Utländska investeringar som köper in sig i amerikanska tillgångar har ökat med 90 procent.
Rekord för utländska investeringar i USA
Mest läst i kategorin
Förra året köpte utländska investerare in sig i amerikanska företag, fabriker och andra egendomar till ett rekordvärde på 414 miljarder dollar, drygt 2.600 miljarder kronor.
Det är en uppgång med 90 procent jämfört med 2006. Sett över de senaste tio åren är det dubbelt så mycket än snittet. Det uppger International Herald Tribune.
De utländska investerarna drar nytta av fallande priser på egendom och den svaga dollarn. Om en recession utvecklar sig i USA och valutan fortsätter att falla kommer uppköpstakten att accelerera ytterligare, spår analytiker.
Uppköpen har lett till en livlig debatt om hur USA står sig i den globala ekonomin.
Förespråkare anser att utländskt kapital är en nödvändig injektion. Men det finns de som menar att utländskt ägande gör att landet förlorar kontroll.
Då en växande andel av investeringarna härstammar från fonder som kontrolleras av regeringar i Kina och Mellanöstern efterlyser amerikanska myndigheter bättre översyn för att säkerställa att dessa inte får inflytande över det finansiella systemet eller tillgång till militär-relaterad teknologi.
– Vill vi att kommunister eller terrorister ska äga våra banker? frågade sig marknadsanalytikern Jim Cramer i ett tv-inslag från CNBC förra veckan.
Han svarade själv.
– Jag är beredd att testa eftersom vi är desperata.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.