...som skickar ingenjörer till Sudan med Läkare utan gränser. Ska ingenjörerna äntligen få en egen tv-serie också?
Rebecka Gunner på Sweco
Mest läst i kategorin
Är det ingenjörernas tur nu efter City-akuten och alla andra tv-serier om snart sagt varje yrkesgrupp?
– Det kanske borde komma, ja. Vem vet. Jag såg en topplista över drömyrken i Ny Teknik där ingenjörer var på uppåtgående, säger Swecos informationschef Rebecka Gunner.
Sweco erbjuder nu alla anställda att få ta tjänstledigt för att jobba för Läkare utan gränser i en konflikthärd någonstans i världen.
Sweco kommer inte att ta betalt för det jobb medarbetarna gör. Tvärsom – Sweco bidrar med pengar till hjälporganisationen som fick Nobels fredspris 1999.
Hur många av dina medarbetare vill åka?
– Det vet vi inte men vi har 2.600 anställda i Sverige. Vi har gått ut med det här först i dag så det får vi se. Jag tror det här lockar. En tjej är i Sudan just nu som logistiker. Hon sitter och planerar transporter av medicin i Darfur, säger Rebecka Gunner.
Till vilka andra platser vill ni skicka era ingenjörer?
– Läkare utan gränser finns i över hundra länder. De sköter hela rekryteringsprocessen. De har ingenjörer i alla sina projekt.
En tredjedel av alla svenskar som jobbar för Läkare utan gränser är ekonomer, arkitekter eller civilingenjörer som arbetar med administration.
– Ibland får de jobba på kontor, ibland ute på sjukhusen med vattenfrågor eller så, säger Rebecka Gunner.
Är det känsligt med ingenjörer i konflikthärdar eftersom de ligger närmare ingenjörstrupper och soldater än sjukvårdspersonal?
– Jag har inte ens tänkt tanken.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.