Ingen tv-sändning är klar för VM-kvalet mellan Danmark och Sverige eller för all inhemsk fotboll och landslagens hemmamatcher efter 2010 och EM 2012.
Oklar tv-framtid för fotbollen
Mest läst i kategorin
– Jag är inte orolig, lugnar fotbollsbasen Lars-Åke Lagrell.
När det gäller fotbolls-EM i Polen/Ukraina 2012 har Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) tillsammans med EBU (European Broadcasting Union) slutit avtal med 36 länder, men Sverige tillhör inte den skaran.
– Nej, det är några länder där det tar längre tid. Däribland Tyskland, Sverige och Storbritannien. Det finns ingen tidsplan men förhandlingar pågår, hälsar Uefas generalsekreterare David Taylor via sin presstjänst.
Svenska Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell tror inte det finns någon risk att det blir svart i rutan. Varken i VM-kvalet från Parken i Köpenhamn den 10 oktober eller från fotbolls-EM 2012.
– Nej, sådana här saker brukar lösa sig. Det tar bara lite tid. Jag kan inte påminna mig något stort idrottsmästerskap som inte visats i svensk tv, säger Lars-Åke Lagrell.
– Men jag håller med om att det skulle vara en stor skandal om det inte går att se Danmark mot Sverige.
Lagrell betonar också att förbundet inte har någonting med sändningsrättigheter att göra när matcherna går utanför Sverige. Däremot ansvarar förbundet för rättigheterna till landslagens matcher på svensk mark, samt för allsvenskan, damallsvenskan, superettan och Svenska cupen.
Anbud för att förvärva de rättigheterna ska ha inkommit till förbundet senast under fredagen. Ännu finns inga konkreta bud, men Lagrell hyser stort hopp om att förslagen trillar in under fredagen.
– Jag vet att det finns ett intresse, säger han till TT.
Vid den senaste förhandlingen köpte schweiziska Kentaro Group rättigheterna för perioden 2006—2010, och det kan mycket väl bli så igen.
– Jag skulle tro att de är intresserade, men det är inget jag kan bekräfta, säger Lagrell.
Enligt Elfsborgs ordförande Bosse Johansson, som även är ordförande i Svensk elitfotboll (SEF), vill fotbollsrörelsen tjäna ungefär 300 miljoner kronor per år på att sälja tv-rättigheterna.
Det tidigare avtalet, som går ut i december 2010, gav enligt Aftonbladet 260 miljoner kronor per år.
– Det är enskilda personer som har uttalat sig om de beloppen, men det är ingenting som jag vill göra. Det är en så komplex process så det är svårt att säga vilka belopp det blir, avslutar Lars-Åke Lagrell.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.