Ägarstrukturen fortfarande en orsak till missnöje.
Manchester United till börsen imorgon
Mest läst i kategorin
Familjen Glazer kommer att erbjuda 16,7 miljoner A-aktier när öppningsklockan ljuder på New York-börsen i eftermiddag.
Det har sedan tidigt i juli stått klart att ägarfamiljen behåller de rösttalsstarka B-aktierna i fotbollsklubben Manchester United.
De aktier som erbjuds marknaden har enbart en tiondels röststyrka jämfört med klubbens B-aktier.
Kritikerna mot den tudelade ägarstrukturen har varit många och högljudda.
– Strukturer med olika aktieklasser är extremt sällsynt i Storbritannien och oattraktivt för brittiska investerare som vill vara riktiga klubbägare, sa Daniel Hall, partner på citybyrån Eversheds tidigare i sommar om ägarstrukturen.
Om börsnoteringen är framgångsrik kommer nya investerare att äga 42 procent av de utestående A-aktierna. Dessa kommer dock enbart att motsvara 1,3 procent av rösterna i klubben, skriver Financial Times.
Bolagets roadshow som startade förra veckan har mött stor framgång säger en person med insyn.
– Institutionella investerare has visat stort intresse, säger han till Financial Times.
Klubbens ägare har sedan tidigare misslyckanden med att få till stånd en notering på de asiatiska börserna tvingats sänka intäktsmålet från 1 miljard till 300 miljoner dollar.
Analytiker räknar med ett budpris på mellan 16 och 20 dollar för aktien.
Ett aktiepris på 18 dollar skulle betinga intäkter från börsnoteringen på 330 miljoner dollar, enligt företaget Morningstar. Företaget menar samtidigt att det förväntade priset motsvarar ett premium på omkring 10 dollar per aktie.
Av intäkterna kommer familjen Glazer att behålla hälften och använda resterande medel för att återbetala en del av de skulder – 423 miljoner pund vid senaste mätdatum – som de ådrog klubben när de 2006 förvärvade Manchester United genom ett lånefinansierat uppköp, skriver Financial Times.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.