Överklagar gårdagens skattedom till kammarrätten samt ansöker om prövningstillstånd i Högsta förvaltningsdomstolen för tidigare domar.
Kungsleden överklagar skattedomar
Mest läst i kategorin
Förvaltningsrätten beslutade i går att Kungsleden ska skatta i Sverige för kapitalvinster från fastighetsaffärer som gjordes via Holland 2006. Kungsleden meddelar i dag att bolaget har analyserat domen och beslutat att överklaga den till kammarrätten.
”Efter analys av domarna bestrider Kungsleden dem och avser att överklaga till kammarrätten. Kungsleden bedömer inte att slutligt utfall i kommande instanser blir negativt och gör därför inte någon reservering för den aktuella processen”, skriver fastighetsbolaget.
Om domen står fast i de kommande instanserna beräknar fastighetsbolaget att resultateffekten beräknas uppgå till 1.360 miljoner kronor och innebär en likviditetseffekt om 1.325 miljoner kronor.
Kungsleden har även analyserat ett antal domar från kammarräten som kom den 1 april. Kungsleden meddelar att man nu har ansökt om prövningstillstånd i Högsta förvaltningsdomstolen för samtliga domar.
Kungsleden gör en reservering om 1.640 miljoner kronor för den sammanlagda förlustrisken i de aktuella målen i bokslutet för Q2.
”Bakgrunden är att den sammantagna risken för slutligt negativt utfall bedöms överstiga 50 procent. Generellt är det få ansökningar om prövningstillstånd som beviljas av Högsta förvaltningsdomstolen, och om prövningstillstånd inte beviljas kommer de erhållna domarna att vinna laga kraft”, skriver bolaget.
Likviditetsbelastningen om domarna står fast bedöms för alla dessa mål sammanlagt uppgå till 1.475 miljoner kronor.
Enligt Kungsleden betalades huvuddelen av skattekravet in i maj och resterande belopp bedöms behöva betalas under de närmaste månaderna.
”Skatteinbetalningarna finansieras genom att Kungsleden utnyttjar delar av den likviditetsreserv som byggts upp för skatteriskerna, bestående av kassa och outnyttjade krediter”, skriver bolaget.
Denna likviditetsberedskap uppgick till 2.940 miljoner kronor den 31 mars 2014.
Efter reserveringen minskar det egna kapitalet inklusive effekterna av offentliggjorda fastighetsaffärer till 7.000 miljoner kronor, samtidigt som räntebärande skulder ökar till 12.916 miljoner kronor, innebärande en soliditet om 32 procent och en belåningsgrad om 61,6 procent.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.