Åsa Hallert blir ny delägare i Investors EQT Partners. Hon blir bolagets andra kvinnliga partner och är dessutom bolagets yngsta partner.
EQT:s nya delägare
Mest läst i kategorin
– Jag fick beskedet för ett par veckor sedan och det känns jättebra. Det är väldigt kul att ha kvalificerat sig till partnergruppen eftersom jag har jobbat länge på EQT. Det är ett bevis på uppskattning och förtroende från övriga partners, säger Åsa Hallert.
Hon är 33 år och har jobbat på EQT sedan 2001, dels på Stockholmskontoret och dels i Köpenhamn.
Dessförinnan var hon några år i London och arbetade på Morgan Stanley samt på det amerikanska riskkapitalbolaget Texas Pacific Group.
Du är EQT:s första kvinnliga delägare – hur ser du på det?
– Jag är inte den enda kvinnliga delägaren, vi har en till kvinnlig delägare, Winnie Fok, på vårt kontor i Hongkong som är ansvarig för vår fond där. I Europa är jag den första och det är naturligtvis roligt. Jag hoppas det blir fler kvinnliga partners framöver. Det är positivt om det blir mer blandat för det är kul att få jobba med både kvinnor och män.
Är du yngst bland delägarna?
– Ja, jag tror det.
Vad innebär det här för dig?
– Att jag blir partner innebär att jag blir delägare och även att jag kommer att vara ytterst ansvarig för de affärer som jag är involverad i framöver.
Vad hoppas du kunna åstadkomma?
– Jag hoppas att jag tillsammans med mina kollegor kan fortsätta göra bra affärer, utveckla våra portföljbolag och därigenom fortsätta skapa bra avkastning åt våra investerare.
Vad tycker du ni ska satsa på nu?
– På EQT tittar vi på många olika branscher och sektorer. Personligen sysslar jag mycket med healthcare, retail och services. Jag sitter bland annat med i styrelsen för Aleris, inom hälso och sjukvårdssektorn, samt SSP som driver restauranger och kaféer på flygplatser och tågstationer. Generellt sett gillar vi att investera i bolag med bra tillväxtpotential och ledande marknadsposition. Bolag där vi genom att vara aktiva ägare och genom ett nära samarbete mellan bolagets ledning kan accelerera bolagets utveckling.
Vilka områden, eller branscher känns mindre aktuella?
– Vi försöker hålla oss borta från cykliska bolag med betydande råvaruexponering eller politisk risk.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.