Kreditkrisen har inte letat sig ner i fickorna hos anställda i Londons finanscentrum. I år utbetalas över 150 miljarder kronor i bonus.
Bonusregn trots kreditkris
Mest läst i kategorin
Jämfört med i fjol sänks bonusarna med en procent och kommande bonusmiljarder väntas utlösa en ilska i de brittiska hushållen som fått försämrad ekonomi, skriver The Guardian.
Varje år börjar bonusregnet i december men data för april gör att omfattningen över årets kommande bonusar blir överskådlig redan nu.
Paul Kenny, generalsekreterare för ett av Storbritanniens största fackförbund, GMB, begär att regeringen ska ställa krav på den finansiella tjänstesektorn som i kölvattnet av kreditkrisen har fått hjälp av Bank of England.
– Det går inte längre att tvivla på att multimiljonärseliten i City och den finansiella sektorn är utom kontroll och vitt skild från ekonomiska realiteter, säger Paul Kenny.
GMB efterlyser en utredning för att se om skattebetalarnas räddningspaket för banker på sammanlagt 570 miljarder kronor, även har använts till bonusutbetalningar.
Bankirernas fördelaktiga återbäring speglar det faktum att många av bankerna hade en bra start på 2007 innan kreditkrisen fick fäste.
Experter förutspår att kreditkrisen kommer att märkas i nästa omgång av utbetalningar.
En ledande tankesmedja, Centre for Economics and Business Research, spår att nästa uppsättning av City-bonusar går ner med 40 procent.
Själva bonuskulturen har nyligen pekats ut som största boven i kreditkrisdramat.
Richard Lambert, högsta chef på arbetsgivarföreningen CBI i Storbritannien anser att systemet som gör tusentals bankirer till miljonärer spelar en stor roll i den globala bankkrisen.
Han gjorde nyss ett utspel i The Guardian och sa att bonusenkulturen har uppmuntrat vissa medarbetare på banker till att ta kortsiktiga risker. Om allt går bra kan de få skörda enorma belöningar, och om det går dåligt har de ingenting att förlora, menar Lambert.
Förra året utbetalades över 160 miljarder i bonus, vilket var en ökning med nära 30 procent jämfört med 2006.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.