Facebook har betalat 65 miljoner dollar i en uppgörelse sedan grundaren Mark Zuckerberg anklagats för att ha stulit idén till sajten.
65 miljoner dollar för att slippa stämning
Mest läst i kategorin
Det uppger en advokatfirma.
Firman, Quinn Emanuel Urquhart Oliver & Hedges, gav i januari ut en reklambroschyr där den skröt om utgången i en rad fall som den haft hand om i fjol, bland dem Facebook-uppgörelsen.
På onsdagen publicerade The Recorder, en kalifornisk tidskrift som är populär bland advokater och domare, en artikel om advokatfirmans uppgifter.
Quinn Emanuel representerade enligt artikeln Connectu i en juridisk process som resulterade i uppgörelsen som fick stöd av en federal domare i San José i Silicon Valley i juni i fjol.
Uppgifterna om den ekonomiska delen av uppgörelsen kommer från domstolsdokument men bekräftas inte av Facebook.
”Vi kan inte kommentera en konfidentiell uppgörelse”, sade Facebook i ett skriftligt svar på en fråga från AFP.
Connectus skapare, Tyler och Cameron Winklevoss, hävdade att de gav Zuckerberg uppdraget att programmera mjukvarukoden för deras sociala nätverkssida när de tre var studenter på Harvard 2003.
Zuckerberg, som då gick andra året på universitetet, stal deras kod, idén och startade Facebook i februari 2004 i stället för att hålla sin del av överenskommelsen, heter det i Connectus stämningsansökan.
Facebook och Connectus grundare, tillsammans med advokater och rådgivare, förhandlade fram en uppgörelse som innebär att Facebook köper Connectu för en okänd summa kontanter och aktier, enligt domstolsdokumenten.
Ett villkor i uppgörelsen är att alla parter håller den hemlig, i annat fall tvingas de att betala mångmiljonbelopp i skadestånd.
Stämningsansökningen sågs som ett hot mot hela Facebooks existens, enligt The Recorder.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.